DIARI ETAPA 5 LES PLANES D’HOSTOLES – OLOT. 02-08-2018

Recorregut de 21,1 Km, amb molts trams d’ombra i sense gaires complicacions, és el moment de començar a caminar pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa fins la capital de la comarca, Olot.

Els primers trams són per carretera i pista asfaltada, i en poca estona arribem a Cogolls, amb la capella de Sant Cristòfol, d’origen romànic. Poc després el camí comença a pujar, deixem de banda Sant Salvador de Puig-Alder i seguim fins el coll de la Serrella, lloc on hem esmorzat i ens hem tret de sobre la munió de cucs que hem anat trobant penjats dels arbres. A partir d’aquest moment, pràcticament sempre hem anat de cara avall.

El camí, a banda i banda, ens mostra les capes característiques de la terra volcànica. Deixem a una nada el trencall que ens portaria al volcà de Santa Margarida, i ens endinsem en la coneguda Fageda d’en Jordà, bosc de faig excepcional que ha crescut sobre una colada de lava.

A la sortida de la Fageda, ja entre camps, ens anem acostant a Olot, capital de la Garrotxa, lloc on hem acabat l’etapa d’avui. La senyalització bastant correcta, però amb algunes mancances.

El dia ha sigut calorós i de sol.

Podeu veure les fotos al Facebookí prement aqu