DIARI ETAPA 4 OSOR – LES PLANES D’HOSTOLES. 14-07-2018

Recorregut llarg, de 27 km, amb una llarga pujada des de la sortida d’Osor fins a Sant Martí Sacalm, al quilòmetre 19, amb només un tram de baixada per arribar a Susqueda.

Sortint d’Osor hem enfilat la pujada cap al Coll de Nafré, situat a 610 metres d’altitud, seguint el vell camí que uneix les valls d’Osor i de Susqueda (aquesta coberta per l’aigua de la presa en l’actualitat). Trobem l’ermita de Ntra. Sra. del Port, en no gaire bon estat, i a partir d’aquí iniciem una forta baixada fins el pantà de Susqueda, que hem vorejat fins arribar a la presa, i en trobant-nos el pas tancat sobre aquesta, ens hem vist obligats a fer una volta de 4 quilòmetres per arribar novament al nivell de la presa.

Deixada endarrere la paret de la presa, el camí costeja novament, sense perdre de vista les cingleres del Far i Tavertet, parant a dinar a Sant Martí Sacalm, lloc amb una magnífica vista de la cinglera del Far.

Després d’haver dinat iniciem una continua baixada, que ens porta fins el poble de Les Planes d’Hostoles, final del recorregut d’avui.

El dia ha sigut força calorós, i la senyalització molt correcta en tot el recorregut.

                                        Podeu veure les fotos al Facebookí prement aqui