quan no feia vent.

DIARI ETAPA 1. MATARÓ – LA BATLLÒRIA. 30-03-2018

Primera etapa del GR 83 o camí del Nord, que uneix Mataró amb Prada de Conflent, al llarg d’una ruta de 213 quilòmetres, que travessa un seguit d’espais naturals i de pobles i ciutats d’alts valors paisatgístics, culturals i ambientals. Dos punts, el Canigó i Mataró, units per un meridià, el Meridià Verd, que va servir per commemorar la determinació del metre com unitat de mesura. Aquesta ruta, unint el mar i la muntanya, travessa les comarques del Maresme, Vallès Oriental, la Selva, la Garrotxa, el Ripollès, el Vallespir i el Conflent. Un monòlit d’acer a la platja del Callao de Mataró marca l’inici del sender.

Ben aviat ens hem endinsat pel parc natural del Montnegre-Corredor, seguint molts trams de pistes entre boscos i alguns corriols, amb continues pujades i baixades, essent un recorregut molt trencacames. Hem parat a esmorzar a la font del Mal Pas i hem dinat en el restaurant Montnegre. A partir d’aquí tot baixada, i quan semblava que ja ho teníem tot fet i érem prop de Riells, ens trobem que no es podia creuar la Tordera pel seu elevat cabdal, havent de caminar fins a La Batllòria on hi ha un pont per a creuar.

La senyalització en general correcte, encara que per una mala interpretació hem fet una marrada durant el recorregut. Aquest fet i el no poder creuar la Tordera per on corresponia, ha ocasionat que el trajecte s’ha allargat fins els 41 km.

El dia ha sigut essencialment ventós, amb sol i boires, calorós fins i tot quan no feia ven

 

                                                      Podeu veure les fotos al Facebookí prement aqui