gr92

                       VILANOVA I LA GELTRÚ – CALAFELL.                                                                                      08-04-2017

Etapa modificada respecte el recorregut original del GR92. Abans, quan deixàvem Vilanova i La Geltrú, ens endinsàvem cap a l’interior, ara el recorregut segueix arran de la costa. És un trajecte molt més fàcil de fer, molt pla i sense complicacions, majorment passem per zones urbanes (passeigs marítims de Vilanova, de Cubelles, de Cunit, de Segur de Calafell i de Calafell). A destacar com elements naturals les zones de dunes, objecte de protecció, la desembocadura del riu Foix i la presència continuada del mar, que avui estava molt tranquil.

El recorregut ha començat a Vilanova i La Geltrú, baixant la rambla en direcció la mar, i en arribar al passeig marítim, davant el monument a Francesc Macià, hem encarat en direcció est, passant pel parc de Ribes Roges, la torre Blava, el jaciment ibèric i romà d’Adarró (que no hem visitat), i seguir la costa, tot passant pel passeig marítim de Cubelles, el de Cunit, el de Segur de Calafell i el de Calafell. Poques coses rellevants, en tot cas, les àrees de dunes protegides, la desembocadura del riu Foix, o els trenca ones que hi ha davant algunes platges per evitar els efectes negatius dels dies de mala mar.

Arribats a Calafell s’imposava fer la cervesa i dinar, cosa que hem fet en una terrassa, donat el magnífic dia de què hem gaudit.

La senyalització de l’etapa és pot considerar correcte, llevat del tram del passeig marítim de Vilanova, en què brillava per la seva absència.

                          Podeu veure les fotos al Facebook prement aquí