DSC_0313

ETAPA 22  GARRAF – VILANOVA I LA GELTRÚ.   14-03-2015

Etapa de recorregut molt variat, amb trams ben diversos. En aquesta ocasió el GR ens ha ofert la visió de zones pedregoses i vegetació escadussera i a la vegada els trems més frondosos del Parc Natural, tot plegat per acabar resseguint la part costanera del país i creuant dues poblacions importants com Sitges i Vilanova i La Geltrú.

El recorregut  ha començat amb una forta pujada, passant prop de les ruïnes del Castellet i seguint un traçat amb parets de pedra seca per arribar a la Masia de Can Lluçà (290 m), punt més alt de l’etapa d’avui. A partir d’aquí el paisatge canvia molt de fisonomia, apareixent camps de conreu i vinyes, passant per llocs com les cases de Campdàsens, que compta amb una torre quadrangular de defensa d’origen romànic i una capella del segle XIX,  o Can Granada.

A partir d’aquí iniciem un descens que ens porta, després de creuar l’autopista, a les instal·lacions de la industria cimentera de Vallcarca, al costat de la qual hem vist les antigues cases dels treballadors de l’empresa, avui deshabitades, agafant tot seguit un corriol que amb una forta pendent ens ha portat fins a l’ermita de la Trinitat (207 m), antiga capella marinera ja documentada en el 1375 i excel·lent mirador on hem gaudit de magnífiques vistes sobre el mar i la costa del Garraf.

Puguem una mica més i arribem al Puig de Sant Antoni (212 m), on el GR comença a davallar i ens porta cap a la “civilització”. Després de molt tros per caminets i corriols ara entrem a la part més urbanitzada de l’etapa, creuant la població de Sitges, poble ple d’història, aquí els emigrants que anaren a fer les Amèriques, tornaren amb riqueses i en son testimoni cases i torres, autèntics palaus, que els indians construïren junt al passeig marítim. Seguint arran de mar i al costat de la línia del tren arribem a Vilanova i La Geltrú, punt i final de l’etapa d’avui. El municipi, capital de la comarca del Garraf, està format per dos nuclis: el de l’antiga Vilanova de Cubelles i el de la Geltrú, més antic. Els dos nuclis es van unir el 1368.

                                                          si voleu  veure las fotos entreu al  FACEBOOK