DSC_3221

 ETAPA 19  VALLVIDRERA-SANT VICENÇ DELS HORTS

                                                                             13-12-2014

Etapa de 13,8 quilometres, molt ben marcada, fàcil de fer i que ens ha portat a cavall entre les comarques del Barcelonès, el Vallès i el Baix Llobregat.  Tot i la proximitat de grans centres urbans la vegetació i el paisatge eren de plena muntanya i encara que la visibilitat ha sigut millor que en l’anterior etapa, tampoc hem pogut gaudir plenament de les magnífiques vistes que ofereix la serra de Collserola. Hem començat l’etapa al baixador de Vallvidrera (230 m) i tot i no ser una pendent gaire forta, hem tingut que remuntar fins el collet de Can Sauró (400 m) i fins els Turons d’en Pasqual (470 m), moment a partir del qual hem començat a baixar, això si, per una pista ben ampla i sense complicacions. En arribar a Santa Creu d’Olorda (380 m) hem fer parada per a esmorzar. La Santa Creu d’Olorda és una ermita pertanyent al districte de Sarrià-Sant Gervasi del municipi de Barcelona, en l’enclavament també hi ha el castell d’Olorda. A partir d’aquest punt sempre de baixada i veient davant nostre la comarca del Baix Llobregat. Ja propers a Molins de Rei hem passat al costat de Castellciuró (153 m), runes del que fou un castell situat en una posició privilegiada sobre el Baix Llobregat. El darrer tram de l’etapa ha sigut eminentment urbana, passant per l’interior de Molins de Rei i arribant a Sant Vicenç dels Horts després de creuar el riu Llobregat, avui lluint un bon cabal després de les darreres pluges, i d’esplaiar la nostra vista amb carreteres i vies de tren.

     si voleu  veure mes fotos entreu al  FACEBOOK