DSC_0054

 ETAPA 9 DE TAMARIU A PALAMÓS.  

6/08/2014

Etapa molt característica de la Costa Brava central, passant per llocs de gran bellesa i de gran anomenada.

La sortida de Tamariu ha començat havent d’anar en compte de no posar els peus a l’aigua, ja que el petit pas entre el mar i les roques estava bastant malmès. Passat aquest punt ens hem trobat amb Sa Perica, extensa zona de roques, en què calia posar atenció a la senyalització.

El camí cap a Cala Pedrosa és el fidel reflex de la Costa Brava: roques, mar i pins, tot en magnífica conjunció per a gaudir de l’entorn. Cala Pedrosa, ben amagada i amb bona quantitat de pedres en el sòl, ara estava ben sola, però imaginem com serà aquest punt a l’estiu, amb el bar ple de gent.

Tot seguint el GR hem arribat a la muntanya de Sant Sebastià, de 160 m d’alçada, amb forta pujada i amb una espectacular vista del penya-segat, però de la qual no hem pogut gaudir plenament, ja que no hem trobat el punt idoni per a gaudir de tota la seva visió. A dalt, el far de Sant Sebastià, veient sota nostra Llafranc, barri marítim, situat al nord de Calella, del municipi de Palafrugell i on ens hem aturat per a esmorzar.

Amb les forces recuperades encarrilem el camí de ronda, amb espectaculars imatges, però patint l’efecte del fort vent, que feia que la mar estigues força alterada. I així hem arribat fins a Calella de Palafrugell, i trobant-nos a la platja del Portbó a tots ens ha vingut una imatge molt diferent de la del dia d’avui, la de finals de juny amb la cantada d’havaneres i els carrers a vessar de gent.

Anem deixant Calella de Palafrugell i tornem a resseguir el camí de ronda, ens acostem a cap Roig, famós pel seu jardí, considerat un dels jardins botànics més importants del Mediterrani, on les espècies vegetals més característiques de la zona es barregen amb arbres i plantes procedents dels cinc continents, i s’integren, a la vora del mar, amb el bellíssim paisatge natural de la Costa Brava, i on cada estiu es celebra un important festival. En aquest tram es creuen diversos túnels.

El proper destí és la platja de Castell, única de la Costa Brava sense urbanitzar, i que presenta una mar molt picada. A partir d’aquí el camí de ronda encara en direcció a Palamós, permetent-nos encara gaudir de la platja de la Fosca i d’aquí encarar el tram final, que no ha estat gens fàcil, fins arribar a Palamós, acabant aquesta etapa al començament del passeig marítim.

Si voleu veure més fotos, podeu fer clic aqui