010

DIARI ETAPA 8 DE PALS A TAMARIU. 23-11-2013

Etapa de recorregut fàcil i sense gaires complicacions, començant el trajecte a la vila de Pals i acabant a Tamariu.

La sortida de Pals ha estat prou curiosa, ja que hem fet una mena de volta en què després d’una estona de caminar, pràcticament no ens havíem allunyat gaire d’aquesta població. El fet de què el GR 92 discorre entre finques privades fa que hagi de fer moltes voltes, que d’altra manera es podrien evitar. En aquesta primera fase del trajecte cal destacar dues coses: l’edifici singular de Can Pou de Ses Garites, antiga masia fortificada del segle XVI-XVII rehabilitada com a petit hotel-allotjament rural, i el discorre part del GR entre boscos de pins i dunes.

La població de Begur bé es mereixia una visita i hem aprofitat per a fer una mica de recorregut pels seus carrers. Passejant pels seus estrets carrers hem pujat fins el castell medieval que presideix el municipi, però també hem gaudit d’altres indrets interessants per a visitar: la torre Pella i Forgas edificada el segle XVI i destinada a la defensa contra les escomeses pirates o l’ermita de Sant Ramon. Dalt els castell les vistes són magnífiques: les illes Medes, el Canigó nevat, la mar brava per efecte de la tramuntana,…

A partir de Begur tot pla i avall, tot gaudint del solet, i amb un bon ritme de marxa ens hem plantat a Tamariu sense més problema. En aquest lloc hem finalitzat l’etapa d’avui, poble que pertany al municipi de Palafrugell i que antigament era un nucli de pescadors, al voltant de la cala de Tamariu.

FOTOS AL FACEBOOK