010

DIARI ETAPA 7 DE TORROELLA DE MONTGRÍ A PALS.

09-11-2013

 Excursió en què hem combinat el final de l’etapa anterior amb part de l’etapa que hauria d’haver acabat a Begur. En aquesta ocasió i per primera vegada en aquest GR, hem utilitzat els cotxes particulars per a fer els desplaçaments, havent-nos resultat prou bé l’experiència, encara que també clar aclarir que només érem 5 persones i que el trajecte entre Pals i Torroella de Montgrí no oferia cap problema.

L’excursió ha començat amb la pujada al castell de Montgrí, sempre amb la referència de les illes Medes al fons, i a mesura que guanyàvem alçada gaudint d’un excel·lent mirador amb àmplies vistes de l’Alt i el Baix Empordà.

La baixada del Montgrí ha estat dificultosa per la configuració pedregosa del terreny, però en arribar a Torroella tot ha estat més fàcil, el recorregut era planer i poc exigent. Travessada Torruella hem pres una pista tot resseguint el marge dret del riu Ter, amb una bonica vista del paisatge de ribera i sempre amb la presència del Montgrí a la nostra dreta.

La primera població que hem trobat ha estat Gualta, lloc on el riu Daró es derivat cap el Ter mitjançant un canal hidràulic. A l’entrada del poble el pont Vell, que creua el Daró i que té unes profundes roderes marcades a les pedres del seu sòl.

Passada aquesta població ens hem enfrontat amb la pujada més forta llevat de la inicial al castell, la pujada al Puig de la Font Pasquala, que amb els seus 92 metres ha estat l’accident geogràfic més important a superar.

D’aquí novament a buscar el pla i arribada a Palau-Sator, població que conserva un ambient medieval als seus carrers, amb restes de muralles i una torre, dita de “les Hores” perquè té a la part alta de la seva façana un rellotge que sobresurt per sobre de la resta de les seves edificacions.

I tot avançant per l’esplanada empordanesa hem arribat a Pals, punt final de l’etapa d’avui i lloc on hem dinat i hem aprofitat per a fer un recorregut per aquesta vila, on, situat al cim d’un turó, el barri antic configura un conjunt monumental realment notable amb els seus carrers estrets i costeruts.

FOTOS AL FACEBOOK