GR-6-1

                DIARI ETAPA 5 DE SANT PERE PESCADOR A  19/10/2013

Exigent excursió que combina el contacte amb el mar a les boniques cales de la Costa Brava, tot recorrent el camí de ronda sortint de cala Montgó, al límit septentrional del Baix Empordà, amb àmplies vistes de l’Alt i el Baix Empordà des del cim del Montgrí passant per un singular terreny de dunes.

Comencem el nostre camí a l’Escala, al cap de la Punta, seguint per tot el passeig marítim i seguint una àmplia platja i passant per diferents instal·lacions portuàries, al final de les quals es pren un camí que s’enfila per una antiga zona militar. El camí comença amb una suau pujada i voreja els penya-segats i la cala del Salpatx, nom donat a una curiosa roca situada en el mar a uns 400 metres de la costa.

El camí torna a baixar, creuem una pineda a la sortida de la qual es té al davant la punta Montgó, tot seguint anem costejant sobre el bonic paratge de la cala i l’illa Mateua, objecte de comentaris com que la comprarem per a venir a passar el fi de setmana en aquest lloc.

La vista més espectacular es produeix en entrar a cala Montgó, indret de gran bellesa i on hauríem d’haver parat a esmorzar, cosa que no hem fet.

Voregem cala Montgó arran de mar i al poc el camí va arran del penya-segat amb vistes magnífiques però amb trams que cal anar amb molt de compte: camí estret, pedres molles i relliscoses, el penya-segat arran, cal força precaució. Veiem algunes restes de fortificacions militars i esmorzem sobre unes restes bèl·liques en forma de bateries de costa.

Després de l’esmorzar i havent recuperat forces anem deixant el mar darrera nostre i el GR s’endinsa cap a l’interior, no hi ha res especial a destacar en aquest tram, en tot cas què hem passat per una zona de dunes que foren fixades mitjançant una repoblació forestal.

L’última fase del recorregut s’inicia amb la pujada al massís del Montgrí, el qual anem remuntant mica a mica essent les vistes sota nostre cada cop més amplies. L’objectiu era arribar al castell de Montgrí, però donat el ritme que portàvem i que avui calia tornar el cotxe a les 5 de la tarda, s’ha optat per agafar un camí que ens ha deixat directament a Torroella de Montgrí i en tot cas en una propera etapa completarem aquest tram que ens ha quedat pendent.

FOTOS FACEBOOK