gr-4

DE ROSES A SANT PERE PESCADOR 1/06/2013

En aquesta quarta etapa del GR 92 hem fet la ruta entre  Roses i Sant Pere Pescador, de 24,440 km de recorregut.

Hem sortit de Roses acompanyats d’una forta tramuntana que no ens ha deixat en tot el dia. El GR abandona Roses i s’endinsa cap a l’interior, deixant el mar a la nostra esquena. El recorregut és molt pla i sense cap accident geogràfic a destacar.

Després de l’esmorzar hem fet una petita modificació del circuit inicial, ja que en creuar la carretera de Palau-saverdera a Castelló d’Empúries hem seguit el GR 92-0 que en un curt recorregut ens ha portat fins l’estany de Vilaüt, lloc que en moltes èpoques està sec.

En recuperar el GR 92 ens hem anat endinsant per una zona d’aiguamolls que gràcies a les pluges d’enguany lluïen aigua i verdor com mai. Més a prop de Castelló d’Empúries hem seguit un tram de pista gens interessant. Arribats a Castelló d’Empúries el més interessant ha sigut la visita a uns safaretjos públics que es troben en un excel·lent estat de conservació.

Creuat Castelló d’Empúries i gaudint del cabdal d’aigua que aquest any porta la Muga hem seguit una sèrie de pistes fins arribat al Cortalet, centre d’informació del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

A partir d’aquest punt ens hem endinsat per l’itinerari de la Massona, un dels itineraris que hi ha a la Reserva Natural Integral de Les Llacunes. Al llarg d’aquest itinerari es passa per diferents punts d’observació. A la sortida de la Reserva Integral s’ha de seguir cap a l’esquerra, però en aquest punt el grup anava separat i uns quants han seguit el camí de la dreta i la resta el camí de l’esquerra, que porta fins arran de mar, des d’aquest punt s’han de seguir unes pistes que porten a tocar del riu Fluvià, on hi han uns corriols que passen pel mig del canyissar i d’un bosc de ribera per arribar fins a Sant Pere Pescador, punt on avui finalitzava el nostre recorregut.

FOTOS FACEBOOK