DIARI ETAPA 9 REFUGI DE MARIALLES-PICA DEL CANIGÓ-REFUGI DE CORTALETS. 17.09.2019 i 18.09.2019

Recorregut de 13,3 km, amb bona senyalització. Estem fent les etapes més exigents del camí, avui l’etapa culminant del camí del Nord amb l’ascens al pic de Canigó, a 2784 metres, a través de la via de la Xemeneia.

Del refugi de Marialles, punt de sortida de l’etapa d’avui, a la cabana Aragó el temps ha acompanyat, amb temperatura agradable i dia clar. A partir de cabana Aragó han començat a fer acte de presència els núvols, i en plena pujada de la xemeneia fins i tot hem tingut algun plugim, per sort molt minso.

El camí de descens del Canigó en principi no presenta gaires dificultats, però el primer tram de baixada és molt rocallós, la qual cosa ens ha obligat a parar atenció i no anar gaire ràpid. Durant el descens cap el refugi de Cortalets el dia s’ha ennuvolat força, ha refrescat i en alguns moments ens ha plogut, encara que poc.

A l’arribada a Cortalets ens esperava un taxi 4×4 que ja havíem emparaulat el dia abans, amb el qual hem anat fins a Vernet, punt base de la sortida d’avui.

Amb aquesta etapa podem donar pràcticament per fet el GR83, ens queda fer el trajecte entre Cortalets i Prada de Conflent, però després de tot el que hem fet, no deixa de ser una simple excursió

Podeu veure les fotos al Facebookí prement aqui

https://www.facebook.com/pg/elskekorrenmolt/photos/?tab=album&album_id=2674114909341152