DIARI ETAPA 8 PRATS DE MOLLÓ – REFUGI DE MARIALLES.

31.07.2019 i 01.08.2019

Etapa llarga, de 23 km, per les contrades del Vallespir i el Conflent, en un trajecte que es mou majoritàriament per sobre els 1000 metres, arribant als 2200 metres al pla Guillem. Transcorre per camins i corriols, la major part sota ombra, bastant exigent, però molt maco de fer.

Sortim de Prats de Molló, per darrere les muralles, tot enfilant per un bonic corriol que puja fins al Coll del Miracle. Des d’aquest punt, el camí continua per boscos, vorejant rierols i sense deixar de fer pujada. El desnivell que s’ha de superar és prou important, ja que des de Prats de Molló fins al Pla Guillem, punt més elevat de l’etapa, ens separen 1500 metres.

Pel que fa a la vegetació, hem resseguit tots els estatges. El mediterrani en els primers trams, representat per alzinars i sureres, el montà, amb rouredes, l’altimontà, amb fagedes i boscos de pi negre, i l’alpí, ocupat per prats.

El Pla Guillem és un bonic indret, però en trobar-nos amb boira i amb poca visibilitat, no ens hem entretingut gaire en aquest lloc. A partir d’aquí el camí és tot baixada, primer per una drecera, que ens porta a trobar una pista que ja no deixarem fins arribar al refugi de Marialles.

Podeu veure les fotos al Facebookí prement aqui