DSC_3661

 ETAPA 25 LA POBLA DE MONTORNÈS-TARRAGONA.   

16-05-2015

Etapa que en principi no presentava una gran dificultat, ni per la distància a recórrer (22,9 km), ni per les complicacions orogràfiques, però que a la fi ha acabat com el rosari de l’aurora. Ja des del començament la senyalització ha presentat deficiències, pintura vella en moltes ocasions i senyals distants i confuses en altres, però tot i això es podia seguir bé el GR, passant enmig de parets de pedra seca i encarant cap a l’ermita de la Mare de Déu de Montornès. Envoltats d’un paisatge rural, planer i sense gaires complicacions, hem passat pel costat de l’antiga línia de ferrocarril que anava de Reus a Roda de Barà, tancada el 1992, però que encara conserva els rails i els pals de suport de la catenària. A partir de la Riera de Gaià la senyalització s’ha fet més escadussera, però en arribar a la pedrera del Mèdol la cosa s’ha espatllat del tot. D’aquesta antiga pedrera romana hem pogut gaudir d’un dels seus elements més característics, l’Agulla del Mèdol, que mostra el nivell original del terreny on es començà a explotar la pedrera,  però vist això es pot dir que s’ha acabat l’etapa, doncs on hi tenien que haver senyals no hem vist ni l’ombra de la pintura, i a partir d’aquest moment el caos, mirant aquí i allà, seguint altres senyalitzacions, preguntant a  ciclistes i caminaires, i res de res. A la fi la decisió ha sigut clara: encarar cap a Tarragona. I seguint pistes, urbanitzacions i carretera hem arribat a la ciutat, que fen honor als seus orígens romans, li hem adaptat una vella dita romana per a dir que tots els camins porten a Tarraco.

Cert que hem arribat per on no tocava, que no hem fet l’etapa, que no hem fet la distància prevista, però renoi, si la senyalització no ha acompanyat, prou hem fet de saber encarar el camí i arribar a Tarragona.                     

                                    

                                                        Podeu veure les fotos al Facebook prement aquí