DSC_3612

 ETAPA 24 L’ARBOÇ-LA POBLA DE MONTORNÈS.   25-04-2015

Recorregut variat i atractiu, passant per zones dedicades eminentment a l’activitat agrícola, especialment al conreu de la vinya, i per zones de bosc mediterrani, amb una primera part del trajecte força planera i entre camps i vinyes, per enfilar posteriorment cap a un terreny plenament muntanyenc, observant en tot el recorregut margues i barraques de pedra seca, elements molt característics de la zona. Aquestes construccions de pedra seca són eminentment agrícoles, lligades al conreu de la vinya, i destinades a l’aixopluc de persones, eines i animals. En bona part del trajecte cobertes de bosc, eren indicatiu d’una època en que l’activitat agrícola es desenvolupava no només als plans, sinó també a zones més muntanyenques. En quant a la senyalització tot i que la pintura estava una mica passada, era força correcta.

L’etapa d’avui ha començat a L’Arboç, seguint un recorregut planer, enmig de terrenys agrícoles dedicats preferentment al conreu de la vinya. Margues i cabanes de pedra seca ens han acompanyat tota l’estona.

La població de Santa Oliva, on destaca la torre del castell de Santa Oliva, únic element que resta de l’antic castell del segle X, ha sigut la nostra primera parada, aprofitant per a esmorzar.

Reposades forces, novament a caminar, gaudint de les vinyes florint i d’una verdor que ens ha sorprès, encaminant els nostres passos cap a la riera de la Bisbal i tot seguit cap a la població d’Albinyana, on destaca el campanar de l’església de Sant Bartomeu, documentada el 1129 com possessió de Sant Cugat.

A partir d’aquest punt la cosa ha començat a canviar i ha tocat pujar, trobant l’ermita de Sant Antoni de Pàdua (250 m), edifici del segle XVIII, situat sobre un petit turó i que ofereix una vista excepcional de la comarca fins a la costa. El camí fins a Bonastre ha estat la part més dura del recorregut, enfilant-nos fins a la Costa del Sanabre (346 m), amb un terreny molt rocós i on s’havia de parar molta atenció per a mantenir l’estabilitat.

Bonastre ha significat un merescut descans, aturant-nos a dinar, i on hem recuperat forces per a encarar el darrer tram del recorregut d’avui. Ha estat un trajecte on destacaven especialment els margues i barraques de pedra seca abandonats, tot cobert de bosc, però on era fàcil veure que en aquesta zona fa uns anys s’havia desenvolupat una extensa activitat agrícola.

La Pobla de Montornès era el final d’etapa d’avui, però en no haver-hi autobusos el dissabte, ens ha tocat caminar 4 km més fins a Torredembarra per poder agafar el tren de tornada.

Podeu veure les fotos al Facebook prement aquí