DSC_3180

 ETAPA 18  MONTCADA i  REIXAC- VALLVIDRERA   22-11-2014

Etapa de 17,815 quilometres, amb un traçat que ens ha portat a vorejar Barcelona per la serra de Collserola, i en què malgrat la proximitat a la ciutat de Barcelona, l’itinerari transcorre gairebé tot entre bosc, passant fins i tot per alguns punts de gran frondositat. Hi ha bons miradors sobre Barcelona, el mar i el Vallès, però la boira baixa que enteranyinava el dia, ha fet que no poguéssim gaudir d’aquests balcons.

La senyalització de l’etapa és força correcta, llevat d’algun petit tram, on estava pràcticament desapareguda.

 Hem començat l’etapa a la població de Montcada i Reixac, enfilant-nos cap el coll de Montcada, i després de creuar carretera i autopista, entrem a la zona protegida del Parc de Collserola, moment a partir del qual la senyalització no oferia cap problema. Sense gaire a veure, ja que es troba dins una finca particular, hem passat al costat de l’ermita de Sant Iscle de les Feixes.

Amb 10 km de recorregut s’ha imposat aturar-nos a esmorzar, cosa que hem fet al restaurant Juaco, i poc després hem arribat al portell de Valldaura (370 metres), hem creuat la carretera de Cerdanyola a Barcelona i ens hem enfilat fins el turó de Valldaura (422 metres) i el Turó del Maltall o de la Magarola (431 metres), vèrtex geodèsic.

A partit d’aquí anar baixant, Pas del Rei, Coll de l’Erola, Coll de la Vinyassa, Font d’en Canet, sempre enmig de bosc i seguint corriols i camins de muntanya. Entre la boira, com en una pel·lícula de por, es veia la torre de Collserola.

El darrer tram del recorregut ens ha deixat a Vallvidrera, fent una aturada al centre d’informació del parc de Collserola i veient la torre de Vil·la Joana, que acull el Museu Verdaguer. A pocs metres d’aquí el restaurant A l’aire, lloc on hem dinat.

                                                            si voleu  veure mes fotos entreu al  FACEBOOK