DSC_0132

 Etapa 16 URBANITZACIÓ SANT CARLES A COLL DE FONT DE CERA.      12-10-2014

 Etapa de 18,3 quilometres i una de les que presenta una senyalització més deficient de totes les que hem fet. El recorregut francament interessant i sorprenent en certs moments, doncs tenir a la vista la ciutat de Barcelona i estar més a prop del mar que de la plana vallesana al mateix temps que estem fent corriols de bosc, és francament curiós.

Hem començat la ruta en la urbanització Sant Carles, en direcció al coll de Parpers (295 m), començant a partir d’aquest punt un recorregut en què hem alternat corriols de bosc amb amplies pistes.

Hem passat per diverses ermites, com Sant Bartomeu de Cabanyes, ermita romànica situada en el municipi d’Òrrius, formada per una nau amb l’absis semicircular i la coberta d’una volta de canó, adossada a la paret nord hi ha una casa construïda com a habitatge de l’ermità, l’ermita de Sant Mateu, situada al cim de la serra de Sant Mateu, el punt més alt de la carena i del terme municipal de Premià de Dalt, va ser capella amb ermitans des del segle XVI fins al XVII, actualment restaurada i pertany al mas de can Riera de Sant Mateu.

També hem tingut ocasió de passar per un monument megalític, la Roca d’en Toni, amb sepultures medievals en la part superior, al costat d’uns xiprers.

I la vinya, aquesta no podia fallar, doncs hem passat per territori de la denominació d’origen Alella.

Cap al final del recorregut, amb la ciutat de Barcelona davant nostre, hem fet un tram de corriols estrets i costeruts que ens han obligat a posar tota la nostra atenció on posàvem els peus.

I al final el coll de Font de Cera (270 m), on hi passa la carretera de Granollers-El Masnou, final de l’etapa d’avui.

si voleu  veure mes fotos entreu al  FACEBOOK