DSC_2681

 ETAPA 15  VALLGORGUINA A URBANITZACIÓ SANT CARLES.LA ROCA DEL VALLAES     21-06-2014

 

Etapa d’uns 19 quilometres, en què hem passat per punts emblemàtics com el santuari del Corredor (632 m), que es troba molt a prop del cim de la serra del Corredor (642 m.) dins del Parc Natural del Montnegre i el Corredor en el terme municipal de Dosrius, és d’estil gòtic tardà i fou construït a finals del segle XVI;  el coll de Can Bordoi (315 m) i la Torrassa del Moro (413 m). Es aquesta una construcció d’època romana formada per carreus de pedra granítica, tenint la part antiga de la torre una alçada de 4,5 metres. L’any 1906 el sr. Francesc Teixidor, molt aficionat a anar de cacera, adquirí les ruïnes de la torre, i les transformà en un pavelló de caça, bastint-hi dos pisos més i el terrat, amb una altura total de 13 metres.

El recorregut ha presentat trams de forta pujada entre Vallgorguina i El Corredor, però a partir d’aquest punt la major part del temps hem anat de baixada, llevat del tram entre Can Bordoi i la Torrassa del Moro.

Tot i ser un tram prou conegut per nosaltres, hem gaudit força del recorregut, fent aturada per esmorzar a Can Guinart del Far i a la Torre del Moro per a fer la cervesa. En el punt final de l’etapa, a la urbanització de Sant Carles, hem dinat en el restaurant “Sant Carles”.

La senyalització la considerem correcta i no hem tingut cap problema durant el recorregut.

                                                                            si voleu  veure mes fotos entreu al  FACEBOOK