IMG_3303

DIARI ETAPA 14 DE TORDERA A VALLGORGUINA.  31-05-2014

 

Etapa tota ella per l’interior, i en la que hem descobert indrets francament interessants, podent gaudir d’un matí molt clar i net després de les pluges dels últims dies. Cap al migdia hem tingut una estoneta de pluja, però de poca intensitat.

 Tot seguint camins envoltats d’una vegetació exuberant, hem anat trobant llocs com Sant Miquel de Vallmanya, església documentada l’any 1021, essent l’edifici actual del S. XVI i modificat de nou el 1826,  la petita ermita de la Mare de Déu de l’Erola erigida en el lloc on la llegenda diu que un desconegut va deixar una mare de Déu i que tots els que hi varen anar a resar es varen curar de la passa de verola que hi havia entre les masies d’Hortsavinyà, aixecant-se l’ermita arrel d’aquest fet, o l’església de Sant Llop, a Hortsavinyà, lloc on hem fet una petita aturada en el centre d’informació del Parc del Montnegre-Corredor. La vocació a sant Llop, patró dels aquitans, i bisbe d’Orleans, s’explica per la repoblació duta a terme per l’emperador Carlemany que recuperà el domini de les muntanyes del Montnegre , que estaven en poder dels sarraïns. Tot seguit hem descobert indrets interessants com les alzines de Can Portell o el forn de calç d’Hortsavinyà.

 A partir d’aquí ens ha tocat pujar fort (Coll de Sant Benet 550 metres) i tot seguint per la font de la Brinxa i descobrint l’alzina grossa de Can Preses, hem arribat a Sant Martí de Montnegre (467 mts), lloc d’aturada per a dinar en el restaurant “Montnegre”.

A Sant Martí de Montnegre els caputxins tenen un lloc de silenci i recés obert als grups cristians que vulguin passar uns dies de reflexió i recés.

Ben tips i recuperats, encarant ja cap avall, i sense gaire cosa a destacar, hem encaminat els nostres passos cap a Vallgorguina, on hem conclòs aquesta etapa del GR 92.

 La senyalització d’aquesta etapa és pot considerar suficient, però en alguns trams molt distant i amb la pintura poc visible..

Pots veure totes les fotos de la etapa al nostre àlbum de facebook