IMG_3121    ETAPA 13 DE  LLORET DE MAR A TORDERA.  

                                                                    10/08/2014

Última etapa de la Costa Brava, arribats a Blanes hem girat cap a l’interior i ja no anirem al costat del mar fins a Sitges.

 L’etapa d’avui ha començat a Lloret de Mar, amb un dia clar i de sol que a mesura que passaven les hores picava cada vegada més.

 El recorregut d’avui ha presentat dos trams ben diferents: el tram marítim, començant a Lloret de Mar, seguint la costa i gaudint de magnífiques vistes sobre la mar. El monument a la dona marinera, la platja de Fenals o alguns indrets francament espectaculars han marcat aquest tram, que després de passar pel castell de Sant Joan, ja a Blanes, ha acabat al passeig marítim d’aquesta població; el tram interior, de Blanes a Tordera, essencialment pla, ha transcorregut entre camps de conreu.

Sobre la població de Blanes destaquem la visita al castell de Sant Joan (173 m), esmentat per primera vegada l’any 1002 i del que actualment resta dempeus la torre mestra, rodona. Construït en un principi per a defensar la vila de Blanes dels perills que venien del mar, al segle XIV passà a formar part un gran eix de fortificacions anomenada línia dels castells de la Tordera i que tenien la funció de defensar la Ciutat Comtal pel nord. A partir del s. XV perd importància i va restar abandonat fins que, entre 1849 i 1859, s’hi va instal·lar una estació de telegrafia òptica militar. Va ser usat com a refugi durant la guerra civil espanyola.

L’ermita de Sant Joan va ser bastida com a capella del castell i per la manca d’espai es va situar fora del recinte.

Pots veure totes les fotos de la etapa al nostre àlbum de facebook