IMG_3031

ETAPA 10 DE PALAMÓS A SANT FELIU DE GUÍXOLS. 

                                                          7/08/2014

Etapa per zones força urbanitzades però de gran bellesa i amb punts realment interessants de veure.

Hem començat l’etapa al passeig de Mar de Palamós, el qual hem recorregut en la seva totalitat. Quan s’acaba la zona urbanitzada es continua vorejant la platja i pràcticament sense solució de continuïtat ens trobem a Sant Antoni de Calonge, resseguint tot el seu passeig marítim, lloc on degut al magnífic dia que feia hi havia força gent passejant o fent esport. Al final del passeig marítim destaca la Torre Valentina, torre de defensa d’una antiga masia, i que és tot un contrast amb els grans edificis de Sant Antoni de Calonge.

A partir d’aquest punt el GR continua arran de mar, fins el punt de que en dies de vent i fort onatge ha de resultar bastant complicat fer aquesta ruta. Platges de Ses Torretes, Belladona, Sa Cova, que per aquestes dates estan pràcticament buides però que en ple estiu això deu ser un formiguer de gent.

L’arribada a Platja d’Aro, municipi eminentment turístic, ens ofereix una petita sorpresa, el descobriment d’unes ruïnes de l’època romana. Tot seguit tornem a recuperar la línia de mar i continuem per passeig marítim, força concorregut però encara amb molt pocs establiments oberts. Al final de Platja d’Aro el riu Ridaura, una mica més d’urbanització i a continuar el camí de ronda.

El tram de s’Agaró ha estat una sorpresa continua, si bé és un tram molt urbanitzat les construccions estan perfectament integrades en l’entorn i a quina més sorprenent. Evidentment que aquesta urbanització només és apta per a gent amb un nivell econòmic bastant alt. En aquest tram el recorregut no tenia complicacions i hem trobant molta gent seguint el camí de ronda, i amb l’arribada a la platja de Sant Pol hem pogut veure davant nostre el famós Hostal de la Gavina, la construcció del qual es va començar l’any 1929.

A partir d’aquí i després de deixar endarrere les dunes de Sant Pol, hem encarat el tram final del recorregut, pot ser el  més pesat, i no precisament per no valdre la pena, sinó per les moltes escales, pujades i baixades que hem tingut que fer. Però el GR 92 és això, i com bons senderistes no ens hem perdut cap esglaó fins arribar a la bonica població de Sant Feliu de Guíxols.

Pots veure totes les fotos de la etapa al nostre àlbum de facebook