GR--5-1

DIARI ETAPA 5 DE SANT PERE PESCADOR AL’ESCALA.  15/05/ 2013

En aquesta cinquena etapa del GR 92 hem fet la ruta entre Sant Pere Pescador i l’Escala, de 12,5 km de recorregut.

Comencem el camí a Sant Pere Pescador, seguint durant una estona el curs del riu Fluvià, el dia molt bonic, amb sol i una temperatura molt agradable. En aquesta ocasió la senyalització està força correcta. El recorregut és molt pla.

El primer poble que trobem es l’Armentera, passat el qual anem seguint una pista plana i aprofitem l’ombra d’uns arbres per esmorzar i tot seguit recuperar la marxa fins arribar a Cinclaus, petit nucli agrícola de masos agrupats d’origen a l’època feudal i on ens entretenim fent fotos.

En aquest punt encarem camí cap el mar, amb una senyalització correcta, i que ens porta fins a Sant Martí d’Empúries, lloc de gran bellesa i on ens hem tornat a trobar amb el mar.  A partir d’aquest punt hem anat seguint el camí forestal, molt a prop de l’aigua, podent veure les ruïnes d’Empúries, mostra del nostre passat grec i romà. Les parades per a fer fotos han sigut continues.

Creuat el pont d’Empúries, al final del camí forestal, trobem el monument a la Flama 92, recordatori del lloc on va desembarcar la flama olímpica amb motiu de l’olimpíada Barcelona 92. A partir d’aquí i amb l’Escala a la vista, les ganes de banyar-se s’han fet cada vegada més paleses en alguns de nosaltres.

 

                                                              FOTOS FACEBOOK