gr-2-1  LLANÇA-CADAQUES 23/03/2013

En aquesta segona etapa del GR 92 hem fet la ruta entre Llançà i Cadaqués, de 18,610 km de recorregut.

Hem sortit de la zona del port de Llançà, seguint en paral·lel a la costa, podent gaudir d’un paisatge d’esculls i penya-segats i de diverses platges, arribant al far de S’Arenella i d’aquí a Port de la Selva,  municipi amb importants i interessants platges i cales. El litoral que envolta Port de la Selva és accidentat, d’aspra morfologia.

És a partir de Port de la Selva que deixem la costa i ens endinsem cap a l’interior, el GR 92 s’enfila per la península del Cap de Creus. El paisatge es fa més aspre, les espècies arbòries no ocupen gaire extensió; les més freqüents són el pi blanc i la surera. Les màquies i les brolles ocupen la major part de la superfície i les espècies més freqüents són el llentiscle, el càdec, el bruc, l’estepa i l’argelaga negra. Arreu és veuen feixes de pedra seca i cabanes de pedra, símbol d’un temps que tot aquest territori era lloc de conreu.

La part final del recorregut ens ha tornat cap a la costa, amb una bonica vista sobre Cadaqués i la seva badia.

FOTOS FACEBOOK